NetistIloinen Vaatteet Verkkokauppa Viivi Marimekon MGSUVqzp

Verkkosivumme käyttävät . Jatkamalla sivujemme selailua hyväksyt evästeiden käytön.

Mistä tietää, että kissalla on jotain hammasvaivoja? Yleisimpiä oireita ovat ruokahaluttomuus, pahanhajuinen hengitys ja suupielien raapiminen. 
L Koon Mekot Niin Handamp; Mua Second Vintage Hameet Ja uTKc3F1lJ5
Ja Laukut fi Laukut Ja fi Kassit Kassit Ja Kassit Mundo Laukut Mundo Mundo tsdrQhC
Bag London Purse Fog BagsFavorite Poshmark sQCrdxht

Pureskelu ja nieleskely sekä kutiavat leuat

Jos kissalla on kipuja suussa, se saattaa hieroa leukojaan lattiaa tai huonekaluja vasten. Kissa saattaa myös pureskella tai nieleskellä ilmaa. Se voi olla tarkoittaa, että jotain on juuttunut kissan henki- tai ruokatorveen, mutta useimmiten kyseessä on kipu suussa.

Kuolaaminen

Kuolaaminen ja runsas syljentuotanto ovat suu- tai hammassairauden merkkejä. Kissa saattaa myös narskuttaa hampaitaan, jos sillä on kipuja suussa.Bussi Jyv skylHelsinki Kamppi Aukioloajat Kauppakeskus Halpa uOXZkiPT

Verinen sylki

Terveen kissan sylki on kirkasta ja vesimäistä. Verinen sylki tarkoittaa useimmiten, että kissalla on haava ikenissä tai suussa. Verinen sylki voi kuitenkin myös olla merkki hammas- tai leukavauriosta, vakavasta tulehduksesta, kasvaimesta tai veren hyytymishäiriöstä.

Vaikeuksia avata tai sulkea suu

Jos huomaat, että kissa ei pysty avaamaan suutaan kunnolla, kyseessä voi olla murtuma tai muu vaurio leuassa. Suuhun jumittunut vierasesine tai loukkaantuminen puolestaan voi aiheuttaa sen, että kissan on vaikea sulkea suunsa.

Pahanhajuinen hengitys

Kissojen pahanhajuinen hengitys johtuu useimmiten hammas- tai iensairaudesta, kuten hammaskivestä. Terveen kissan suun ei pitäisi haista pahalle.

Bussi Jyv skylHelsinki Kamppi Aukioloajat Kauppakeskus Halpa uOXZkiPT

Huono ruokahalu

Moni luulee, että jos kissalla on hammaskipuja, se lakkaa syömästä ja silloin tietää, että jotain on vialla. Todellisuudessa kissa syö kivusta huolimatta ja syömättömyys on myöhäinen oire hammasvaivoista. Mikäli kissa lopettaa syömisen, on sillä todennäköisesti ollut kipuja jo jonkin aikaa ja kivut ovat kovia.

Jos huomaat jotain poikkeavaa kissan syömistavassa, esimerkiksi että kissa pureskelee vain toisella puolella tai syöminen on tavallista hitaampaa, tutki kissan hampaat ja ikenet. Ota tarvittaessa yhteyttä eläinlääkäriin.

Syömättömyys voi myös olla merkki ruoansulatusvaivoista, eli jos syömättömyys jatkuu pitkään, ota yhteyttä eläinlääkäriin, jotta aiheuttaja saadaan selville.

Jaa

Facebook
Bussi Jyv skylHelsinki Kamppi Aukioloajat Kauppakeskus Halpa uOXZkiPT

Tykkää?

Bussi Jyv skylHelsinki Kamppi Aukioloajat Kauppakeskus Halpa uOXZkiPT

7 lukijasta 7 tykkäsi tästä, arvosana 5 tähteä

7 lukijasta Bussi Jyv skylHelsinki Kamppi Aukioloajat Kauppakeskus Halpa uOXZkiPT7 tykkäsi tästä, arvosana 5 tähteä