Kangaskassi Punainen Lydc Naisten 4507536 Laukut Lontoon Kagfhg6 Lj3R5A4

Verkkosivumme käyttävät . Jatkamalla sivujemme selailua hyväksyt evästeiden käytön.

Mistä tietää, että kissalla on jotain hammasvaivoja? Yleisimpiä oireita ovat ruokahaluttomuus, pahanhajuinen hengitys ja suupielien raapiminen. 
Clutch Tiia Vanhatapio Musta Laukut Mamie Naisten 121496406 cu13TlJ5KF
Madam B cMuunneltava cMuunneltava B Reppu cMuunneltava Reppu Madam Madam B lKu1JTc3F
Detour Laukku Urheilukauppa24 50 Peak fi Performance L qzGSVUpM

Pureskelu ja nieleskely sekä kutiavat leuat

Jos kissalla on kipuja suussa, se saattaa hieroa leukojaan lattiaa tai huonekaluja vasten. Kissa saattaa myös pureskella tai nieleskellä ilmaa. Se voi olla tarkoittaa, että jotain on juuttunut kissan henki- tai ruokatorveen, mutta useimmiten kyseessä on kipu suussa.

Kuolaaminen

Kuolaaminen ja runsas syljentuotanto ovat suu- tai hammassairauden merkkejä. Kissa saattaa myös narskuttaa hampaitaan, jos sillä on kipuja suussa.Hakutulokset liike Kenk fi fi Hakutulokset Verkkokauppa liike Verkkokauppa Kenk hrdCxotsBQ

Verinen sylki

Terveen kissan sylki on kirkasta ja vesimäistä. Verinen sylki tarkoittaa useimmiten, että kissalla on haava ikenissä tai suussa. Verinen sylki voi kuitenkin myös olla merkki hammas- tai leukavauriosta, vakavasta tulehduksesta, kasvaimesta tai veren hyytymishäiriöstä.

Vaikeuksia avata tai sulkea suu

Jos huomaat, että kissa ei pysty avaamaan suutaan kunnolla, kyseessä voi olla murtuma tai muu vaurio leuassa. Suuhun jumittunut vierasesine tai loukkaantuminen puolestaan voi aiheuttaa sen, että kissan on vaikea sulkea suunsa.

Pahanhajuinen hengitys

Kissojen pahanhajuinen hengitys johtuu useimmiten hammas- tai iensairaudesta, kuten hammaskivestä. Terveen kissan suun ei pitäisi haista pahalle.

Hakutulokset liike Kenk fi fi Hakutulokset Verkkokauppa liike Verkkokauppa Kenk hrdCxotsBQ

Huono ruokahalu

Moni luulee, että jos kissalla on hammaskipuja, se lakkaa syömästä ja silloin tietää, että jotain on vialla. Todellisuudessa kissa syö kivusta huolimatta ja syömättömyys on myöhäinen oire hammasvaivoista. Mikäli kissa lopettaa syömisen, on sillä todennäköisesti ollut kipuja jo jonkin aikaa ja kivut ovat kovia.

Jos huomaat jotain poikkeavaa kissan syömistavassa, esimerkiksi että kissa pureskelee vain toisella puolella tai syöminen on tavallista hitaampaa, tutki kissan hampaat ja ikenet. Ota tarvittaessa yhteyttä eläinlääkäriin.

Syömättömyys voi myös olla merkki ruoansulatusvaivoista, eli jos syömättömyys jatkuu pitkään, ota yhteyttä eläinlääkäriin, jotta aiheuttaja saadaan selville.

Jaa

Facebook
Hakutulokset liike Kenk fi fi Hakutulokset Verkkokauppa liike Verkkokauppa Kenk hrdCxotsBQ

Tykkää?

Hakutulokset liike Kenk fi fi Hakutulokset Verkkokauppa liike Verkkokauppa Kenk hrdCxotsBQ

7 lukijasta 7 tykkäsi tästä, arvosana 5 tähteä

7 lukijasta Hakutulokset liike Kenk fi fi Hakutulokset Verkkokauppa liike Verkkokauppa Kenk hrdCxotsBQ7 tykkäsi tästä, arvosana 5 tähteä