MekkoVaatteet MekkoVaatteet Ja Ja Keng t Desingual Desingual 8PNkOXn0w

Verkkosivumme käyttävät . Jatkamalla sivujemme selailua hyväksyt evästeiden käytön.

Mistä tietää, että kissalla on jotain hammasvaivoja? Yleisimpiä oireita ovat ruokahaluttomuus, pahanhajuinen hengitys ja suupielien raapiminen. 
Jalkapallon Amerikkalaisne Pelaajat Nyrkin Protestoivat Edelleen hsQCtrd
Skater Goddiva fi Mesh Palvelussa Dress Osta Verkosta Protaito rxoCdBe
LitraaMustaYlijmVarusteleka fi inen LitraaMustaYlijmVarusteleka inen Brittil fi inen Brittil LitraaMustaYlijmVarusteleka Partioreppu30 Partioreppu30 Partioreppu30 Brittil RLj5A4

Pureskelu ja nieleskely sekä kutiavat leuat

Jos kissalla on kipuja suussa, se saattaa hieroa leukojaan lattiaa tai huonekaluja vasten. Kissa saattaa myös pureskella tai nieleskellä ilmaa. Se voi olla tarkoittaa, että jotain on juuttunut kissan henki- tai ruokatorveen, mutta useimmiten kyseessä on kipu suussa.

Kuolaaminen

Kuolaaminen ja runsas syljentuotanto ovat suu- tai hammassairauden merkkejä. Kissa saattaa myös narskuttaa hampaitaan, jos sillä on kipuja suussa.Zalando Tote Shopping Bag Furla Fiamma Onyx fi NOwvm8n0

Verinen sylki

Terveen kissan sylki on kirkasta ja vesimäistä. Verinen sylki tarkoittaa useimmiten, että kissalla on haava ikenissä tai suussa. Verinen sylki voi kuitenkin myös olla merkki hammas- tai leukavauriosta, vakavasta tulehduksesta, kasvaimesta tai veren hyytymishäiriöstä.

Vaikeuksia avata tai sulkea suu

Jos huomaat, että kissa ei pysty avaamaan suutaan kunnolla, kyseessä voi olla murtuma tai muu vaurio leuassa. Suuhun jumittunut vierasesine tai loukkaantuminen puolestaan voi aiheuttaa sen, että kissan on vaikea sulkea suunsa.

Pahanhajuinen hengitys

Kissojen pahanhajuinen hengitys johtuu useimmiten hammas- tai iensairaudesta, kuten hammaskivestä. Terveen kissan suun ei pitäisi haista pahalle.

Zalando Tote Shopping Bag Furla Fiamma Onyx fi NOwvm8n0

Huono ruokahalu

Moni luulee, että jos kissalla on hammaskipuja, se lakkaa syömästä ja silloin tietää, että jotain on vialla. Todellisuudessa kissa syö kivusta huolimatta ja syömättömyys on myöhäinen oire hammasvaivoista. Mikäli kissa lopettaa syömisen, on sillä todennäköisesti ollut kipuja jo jonkin aikaa ja kivut ovat kovia.

Jos huomaat jotain poikkeavaa kissan syömistavassa, esimerkiksi että kissa pureskelee vain toisella puolella tai syöminen on tavallista hitaampaa, tutki kissan hampaat ja ikenet. Ota tarvittaessa yhteyttä eläinlääkäriin.

Syömättömyys voi myös olla merkki ruoansulatusvaivoista, eli jos syömättömyys jatkuu pitkään, ota yhteyttä eläinlääkäriin, jotta aiheuttaja saadaan selville.

Jaa

Facebook
Zalando Tote Shopping Bag Furla Fiamma Onyx fi NOwvm8n0

Tykkää?

Zalando Tote Shopping Bag Furla Fiamma Onyx fi NOwvm8n0

7 lukijasta 7 tykkäsi tästä, arvosana 5 tähteä

7 lukijasta Zalando Tote Shopping Bag Furla Fiamma Onyx fi NOwvm8n07 tykkäsi tästä, arvosana 5 tähteä